Varen met Salonboot "De Nesch"

Een van de kenmerken van een salonboot is het hoge dak. Vooral in Friesland, waar meer water dan weg is, deed de salonboot dienst als chique vervoermiddel. Een notaris die naar de landerijen ging, kon gewoon zijn hoed ophouden dankzij het hoge dak, hier komt dan ook de bijnaam "notarisboot" vandaan.

Salonboot De Nesch is een mooi, klassiek schip uit 1913 dat na een grondige restauratie in 2005 opnieuw in de vaart genomen. Het schip is 21 meter lang en biedt plaats aan ca. 50 gasten. Bij mooi weer kunt u heerlijk vertoeven op het achterdek, terwijl u geniet van al het moois dat het water u te bieden heeft. Varen naar Alkmaar, Uitgeest, de Woude, Haarlem, Beverwijk, Amsterdam, Wormer, Zaanstad, Zaanse Schans, Wormer, Krommenie behoort tot de mogelijkheden. We varen op de Zaan,  het Alkmaardermeer, het Uitgeestermeer en het Kanaal.

De Nesch is een van de grootste salonboten van het Alkmaardermeer en omstreken en biedt alle mogelijkheden voor een geslaagd feest of presentatie. Aan boord is een volledig ingerichte bar. Tevens is er een toilet aan boord. Wij kunnen u aan boord een onvergetelijke dag bezorgen en tegemoet komen aan uw wensen. Bijvoorbeeld: Champagne met bruidstaart, koffie, thee met gebak, borrelen met hapjes, theeleuterij broodjesbuffet enzovoort. Een vaartocht kunt u ook combineren met een buffet, diner of lunch in een van onze zalen: ’t Achterom of Op Zolder. Indien u specifieke wensen heeft, maakt u deze dan aan ons bekend, dan komen we samen tot een passend arrangement.

De kosten:

De Nesch kan gehuurd worden voor minimaal 2 uur, uitsluitend in combinatie met een arrangement. Alle arrangementen vermeld op de site, behalve diner, kunnen aan boord genoten worden. Misschien dat er, in overleg met u, een kleine aanpassing gemaakt moet worden omdat niet alle gerechten aan boord geserveerd kunnen worden.

Eerste 2 uur  495,-
Derde uur en langer per uur 160,-
Toeslag aanmeren Zaanse Schans 70,-
  • Bij voorvaar- en wachttijden langer dan een kwartier worden er kosten in rekening gebracht van € 160,00 per uur. Speciaal voor autobussen bestaat de mogelijkheid om de opstapplaats af te spreken bij de laad- en loswal bij het pontje van Akersloot (tegen voorvaarkosten).
  • Verse bloemen aan boord? Vraag naar de mogelijkheden.

Aanbieding: Alkmaars of Zaans varen € 36,50 p.p. (inclusief varen)

Gasten worden opgehaald in Alkmaar met rondvaartboot De Nesch, bijvoorbeeld bij de Kanaalkade of het Zeglis en hier ook weer naar teruggebracht. Of de gasten worden opgehaald langs de Zaan, bijvoorbeeld bij de Zaanbocht of Bataviagebouw en hier dan ook weer naar teruggebracht. Het arrangement bestaat uit het volgende:

  • 2 maal koffie, thee met gesorteerd gebak
  • 3 maal consumptie (bier, fris, wijn)
  • Pindamix en zoute koekjes op tafel
  • Gesorteerd hapje tijdens de borrel
  • Vaartijd met de gasten aan boord is 2 uur
  • Arrangement vanaf 30 gasten
  • Er wordt gevaren met salonboot de Nesch

Akersloots varen € 31,50 p.p. (inclusief varen)

Dit is hetzelfde arrangement als Alkmaars of Zaans varen, echter u stapt op bij 't Hoorntje en komt hier ook weer terug.

Vaarroutes

De volgende routes kunnen gevaren worden:

Rondvaart van 2 uur:
Rondvaart over het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer langs het eiland De Woude en dan weer terug naar Akersloot. 

Rondvaart van 3 uur:
Rondvaart over het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer langs het eiland De Woude en Spijkerboor weer terug naar Akersloot. 

Rondvaart van 3,5 uur:
Rondvaart van 5 kwartier naar Alkmaar, Claes Horn meert aan bij de Accijnstoren. Gasten kunnen bijvoorbeeld een stadswandeling in Alkmaar maken van 1 uur en komen weer aan boord voor de terugtocht, deze neemt wederom 5 kwartier in beslag. 

Rondvaart van 4 uur:
Rondvaart van 1,5 uur over het Alkmaarder- en Uitgeestermeer naar de Zaanse Schans, waar de gasten gelegenheid hebben om 1 uur te passagieren. Terugvaart langs dezelfde route, deze duurt wederom 1,5 uur. 

Rondvaart van 5 uur:
Rondvaart van 1,5 uur over het Alkmaardermeer en Uitgeestermeer, waarna we varen op de Zaan naar de Zaanse Schans, waar de gasten gelegenheid hebben om 1 uur te passagieren. Terugvaart langs dezelfde route, echter uitgebreid met een vaart langs Spijkerboor, deze terugvaart duurt 2,5 uur.